Černý kořen Libochovický
Prostějov |Pošta: Držovice
15 Kč [Prostějov] Držovice
Otočit obrázek
Balení obsahuje 50 semen
Černý kořen Libochovický (Scorzonera hispanica) je vytrvalá rostlina, ale pěstuje se jako dvouletá. Řadíme ji mezi kořenovou zeleninu. Původem je z jižní Evropy a Blízkého Východu. Kořen dlouhý 20 - 30 cm je válcovitý, tupě zakončený, tmavohnědý až černohnědý. Dužnina je krémově bílá, mramorovaná. V černém kořenu se nachází vysoký obsah sacharidů a inulinu, proto je vhodný i pro diabetiky. Obsahuje velké množství vody, bílkovin, tuků, vlákniny. Ze stopových prvků jsou zastoupeny: hořčík, fosfor, železo, vápník, draslík a sodík, z vitamínů obsahuje A, B1, C a E. Působí příznivě na zažívací trakt, pomáhá i při dně, revmatických chorobách a působí pozitivně na nervovou soustavu jako sedativum. Má velmi jemnou, výbornou nasládlou chuť připomínající vzdáleně kokos nebo loupané mandle. Černý kořen před přípravou zbavíme černého povrchu i latexu, který z něj vytéká, je velice lepkavý, proto se doporučuje oloupat ho po 20 - 25 minutách vaření. Po očištění namočíme celý kořen do okyselené vody, tím se zabrání jeho zhnědnutí. Jíst ho můžete syrový, vařený, zapékaný, smažený nebo obalený jako řízek. Sklízíme od října postupně do jara. Na podzim můžeme vyryté kořeny skladovat po celou zimu založené v písku.
neoseeds
Černý kořen Libochovický (Scorzonera hispanica) je vytrvalá rostlina, ale pěstuje se jako dvouletá. Řadíme ji mezi kořenovou zeleninu. Původem je z jižní Evropy a Blízkého Východu. Kořen dlouhý 20 - 30 cm je válcovitý, tupě zakončený, tmavohnědý až černohnědý. Dužnina je krémově bílá, mramorovaná. V černém kořenu se nachází vysoký obsah sacharidů a inulinu, proto je vhodný i pro diabetiky. Obsahuje velké množství vody, bílkovin, tuků, vlákniny. Ze stopových prvků jsou zastoupeny: hořčík, fosfor, železo, vápník, draslík a sodík, z vitamínů obsahuje A, B1, C a E. Působí příznivě na zažívací trakt, pomáhá i při dně, revmatických chorobách a působí pozitivně na nervovou soustavu jako sedativum. Má velmi jemnou, výbornou nasládlou chuť připomínající vzdáleně kokos nebo loupané mandle. Černý kořen před přípravou zbavíme černého povrchu i latexu, který z něj vytéká, je velice lepkavý, proto se doporučuje oloupat ho po 20 - 25 minutách vaření. Po očištění namočíme celý kořen do okyselené vody, tím se zabrání jeho zhnědnutí. Jíst ho můžete syrový, vařený, zapékaný, smažený nebo obalený jako řízek. Sklízíme od října postupně do jara. Na podzim můžeme vyryté kořeny skladovat po celou zimu založené v písku.
neoseeds
karel neoral (další nabídky) | |
Prostějov, PSČ: 79607 | |
Inzerát vypršel a nebyl obnoven. |
|
TENTO INZERÁT JE JIŽ NEAKTIVNÍ. Inzerát starší 365 dnů. Jak obnovit inzerát? ZDE. |
|
15 Kč | 606 X |
WWW (?) | FB skupina (?) |
Smazat | Editovat |
Nahlásit ! | Poslat příteli |
Topovat inzerát |
Informace od: karel neoral
Popis vložil uživatel: karel neoral :o) Videonávod, registrace