Chilli Habanero Limon Balení obsahuje 10 semen
Prostějov |Pošta: Prostějov 1
32 Kč [Prostějov] Prostějov 1
Otočit obrázek
Balení obsahuje 10 semen
Popis
Chilli paprička Habanero Limon (Capsicum chinense) pocházející z Karibiku se vyznačuje jasně citronově žlutými plody s ovocným kouřovým aroma. Svou pálivostí 350 000 SHU se řadí mezi pikantnější druhy chilli. Čerstvá, nebo sušená je vhodnou přísadou do omáček, polévek, gulášů a jiných pikantních pokrmů.
Výška rostiny
je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí okolo 80 cm.
Plod
Plodem je nepravidelný lusk o velikosti přibližně 5x3 cm, s tenkou voskově lesklou pokožkou, dozrávající ze zelené do citronově žluté barvy. Doba zrání je přibližně 90 - 100 dnů.
Nároky
Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, např. Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.
Výsev a klíčení
Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, která začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.
Semena - neoseeds
www.neoseeds.cz
tel.737087393
Popis
Chilli paprička Habanero Limon (Capsicum chinense) pocházející z Karibiku se vyznačuje jasně citronově žlutými plody s ovocným kouřovým aroma. Svou pálivostí 350 000 SHU se řadí mezi pikantnější druhy chilli. Čerstvá, nebo sušená je vhodnou přísadou do omáček, polévek, gulášů a jiných pikantních pokrmů.
Výška rostiny
je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí okolo 80 cm.
Plod
Plodem je nepravidelný lusk o velikosti přibližně 5x3 cm, s tenkou voskově lesklou pokožkou, dozrávající ze zelené do citronově žluté barvy. Doba zrání je přibližně 90 - 100 dnů.
Nároky
Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, např. Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.
Výsev a klíčení
Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, která začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.
Semena - neoseeds
www.neoseeds.cz
tel.737087393
Neoseeds.cz (další nabídky) | |
Prostějov, PSČ: 79601 | |
Inzerát vypršel a nebyl obnoven. |
|
TENTO INZERÁT JE JIŽ NEAKTIVNÍ. Inzerát starší 365 dnů. Jak obnovit inzerát? ZDE. |
|
32 Kč | 306 X |
WWW (?) | FB skupina (?) |
Smazat | Editovat |
Nahlásit ! | Poslat příteli |
Topovat inzerát |
Informace od: Neoseeds.cz
Popis vložil uživatel: Neoseeds.cz :o) Videonávod, registrace